Dit navn

Din email addresse

Din vens navn

Din vens email addresse

Besked

Voksende interesse for de økologiske fisk.

December 2015

Det københavnske skolekøkken EAT satser stort på økologi.

Da konventionelle og vildtfangede fisk ikke træller med i økoregnskabet, har det hidtil været vanskeligt at få landets storkøkkener til at sætte Ø-mærkede fisk på menuen.
Men nu har den københavnske skolemadsordning EAT besluttet at købe økologiske ørredfileter fra fiske-grossisten Jacob Kongsbak-Lassen.

EAT laver hver dag ca. 7.000 portioner mad til skoleelever på 43 skoler i hovedstaden, og beslutningen om at købe økologisk fisk, er ifølge Willy Larsen fra Dansk Akvakultur endnu et skridt i den rigtige retning.

- Det er fantastisk, at skolemaden i København vælger at købe økologisk fisk, og jeg håber, at andre køkkener vi følge deres eksempel siger Willy Larsen.
Han kender flere eksempler på, at danske fiskehandlere for at undgå arbejdet med økologi, opfordrer køkkenerne til at købe mere vildtfangede eller konventionelle dambrugsfisk, med den begrundelse at de ikke tæller med i økologiregnskabet.


Læs hele artiklen fra økologi & erhverv her

Jacob Kongsbak Lassen, Den Hvide Kødby, Flæsketorvet 1-9,
DK-1711 København V, tlf.: 33 79 95 66, e-mail kongsbak-lassen@mail.dk