Dit navn

Din email addresse

Din vens navn

Din vens email addresse

Besked

Distributør af økologisk caviar

Jacob Kongsbak Lassen er nu distributør
af verdens eneste certificerede økologisk caviar.

 

Riofrío Caviar
Opkaldt efter floden Riofrío ’Den kolde flod’ i Spanien, fordi det kolde og rene smeltevand fra de nærliggende bjerge anvendes i dambruget. Farmen, der ligger mellem Granada og Málaga, er grundlagt i 1955. Filosofien er, at producere caviar efter en bæredygtig og så skånsom model som muligt. Det kolde smeltevand fra bjergene, som året rundt ligger på 15-17 grader, er en af hemmelighederne bag den høje kvalitet i caviaren, og når vandet har været gennem dambruget, så renses det og sendes tilbage i floden i samme rene tilstand, som da det løb ind i dambruget.

 

Størart:
Riofrío opdrætter vi støre af arten Acipenser naccarii, som kan dateres 250 mio. år tilbage, hvor den levede sammen med dinosaurerne. Gennem et langt og dedikeret forløb er det lykkedes at få denne art til at yngle i fangenskab.

 

Opdrætsmetode:
Efter 100% økologiske principper. Der benyttes hverken antibiotika, væksthormon eller kraftfoder, og derfor vokser fiskene langsomt, og det tager gennemsnitligt 18 år, før caviaren kan ’høstes’ fra støren.

 

Sæson:
Hele året

 

Stjernekokken Gordon Ramsey har besøgt Riofrío og hans begejstring for den økologiske caviar er svær for ham at skjule, som det ses på videoen her:
https://www.youtube.com/watch?v=dyV6C_nbHYk

Jacob Kongsbak Lassen, Den Hvide Kødby, Flæsketorvet 1-9,
DK-1711 København V, tlf.: 33 79 95 66, e-mail kongsbak-lassen@mail.dk